Demir Kombi Servisi https://www.demirkombiservisi.com.tr/ Demir Kombi Servisi tr <![CDATA[Kombiden Banyoya Sıcak Su Gelmiyor]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/kombiden-banyoya-sicak-su-gelmiyor.html Kombi ısıtma sistemlerinde sıcak su problemleriyle karşılaşılır. Kombi sorunlarının yaşanmasına sebep olan etkenlerden biriside düzenli olarak kombi bakımı yaptırılmadığı içindir. Kombinin açık olduğu halde suyu sıcak vermemesinin birden fazla sebebi olabilir.

Sıcak su vermeyen kombilerde ön kontrollerin yapılması gerekir. Servis öncesinde arızanın nereden olduğuna dair keşif olarak ön kontrol yapılmalıdır.

Kombi Neden Sıcak Su Vermez?

  • Kombinin gücünün az olması ve kışın soğuk suyu yeteri kadar ısıtamaması,
  • Eşanjörler de meydana gelen kireçlenme,
  • Üç yollu vanalarda meydana gelen sıkıntılar,
  • Kombi su basıncının eksilmesi,
  • Kombi çalışmıyorsa anahtarda arıza oluşmuş olabilir. Kombi çalıştığı halde su ısınmaması ve arıza kodu meydana geldiyse verdiği arıza koduna göre listeden seçip yaparak arızanın sebebini öğrenebilirsiniz.
]]>
<![CDATA[Kombi Petekleri Isıtmıyor]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/kombi-petekleri-isitmiyor.html Kombi Petekleri Isıtmıyor

Özellikle kışın başımıza gelen bu sorunun birden fazla sebebi olmaktadır. Kombi suyu ısıtıyor petekleri ısıtmıyorsa bu tesisat sisteminizle ilgili bir durumdur. Genelde yılda bir kez kombi bakımının yapılmaması veya iki yılda bir tesisat bakımının yapılmadığı durumlarda ortaya çıkan bu sorun için evde kendi başımıza yapabileceğimiz çözümler bulunmaktadır. Ancak evde yaptığımız bu çözümlerin yetersiz kaldığı durumlarda profesyonel bir firmadan destek alınması gerekir.

Neden Petekler Isınmıyor?

  • Kombi pompasından kaynaklanan bir sorun nedeniyle kombi suyu ısıtıyor petekleri ısıtmıyor olabilir.
  • Petekler ısınmıyor ise, peteklerde hava olabilir.
  • Peteklerin içinde tıkanıklık olabilir.
  • Tesisat sisteminin borularında bir tıkanıklık olabilir
  • Kombi ısıtmıyorsa, kombi içinde kireçlenme olabilir.
  • Kombi basıncı düşük olabilir.

Gibi sorunlardan dolayı petekler ısınmıyor olabilir. Yukarıdaki sorunların bazılarını kendi imkânlarınızla çözebilirsiniz.

Kombi Pompasından Kaynaklanan Sorun

Kombi bakımı yılda bir kez yapılmalıdır. Bakım sayesinde kombinin verimli çalışması sağlandığı gibi kombinin ömrü de uzamış olur. Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsakombi pompası ile ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu sorunun çözümü için yetkili servisi çağırmaktan başka çareniz yoktur.

Kalorifer BorularındaTıkanıklık Olması

Tesisat sistemi içindeki tıkanıklık borular ile ilgilidir. Genellikle tesisat sistemi yapımı sırasında bazı yanlış uygulamalardan kaynaklanır. PVC borularına kaynak makinesi ile ek yapılır. Bazen fazla ısıtılan borular, ek yapıldıktan sonra borunun çapını daraltmaktadır. Böylece su bu bölgeden ya kısmen geçer ya da geçemez.

Sorun: Kireçlenme

Hangi su olursa olsun kireçlenme yapar. Doğal olarak ısıtma sistemimizin içindeki suda zamanla kireçlenmelere sebep olur. Kireçlenmeler boru içlerinde olabileceği gibi kombi içindeki ufak kanallarda da olur. Kombi ısıtmıyorsa, kombi içindeki ufak kanallar kireç nedeniyle tıkanmış olabilir.

Kombi Basıncının Düşük Olması

Kombi basıncı bazen kendiliğinden bazen de tesisat sistemi içindeki bir nedenden dolayı düşebilmektedir. Eğer kombi basıncı belli bir seviyenin altına düşerse kombi hata mesajı vererek çalışmayı durdurur. Bunu ancak peteklerin ısınmadığı zamanlarda fark edersiniz.

]]>
<![CDATA[Kombilerde arıza nedenleri]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/kombilerde-ariza-nedenleri.html Havaların soğumasıyla kullanımı artacak olan kombi ve kombilerde karşılaşılacak arızalar ile bu arızaların giderilmesi için yapılması gerekenler haberimizde

Soğukların kendini hissettirdiği bugünlerde kombilerin kesintisiz ve sağlıklı çalışması tekrar önemli konulardan birisi haline geldi. Havaların soğuması ile birlikte kombi bakımı önemli bir hal alıyor. Haberimizde kombilerin ne gibi durumlarda arıza yaptığını ve bu arızaların nasıl giderilecebileceği konulardan bahsettik. Kombilerde kış aylarında meydana gelebilecek arızalar sistemdeki başka parçaların da çalışmasını etkileyerek zaman içerisinde telafisi daha maliyetli ve zor sonuçlara neden olabilir.

Kombi arızaları; bakımın zamanında yaptırılmaması, dış faktörler veya yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları gibi nedenlerle olabileceği gibi, kurulum ve kullanıcı hatalarından da kaynaklanabiliyor. Sık karşılaşılan kombi arızaları ve bunları sebepleri başlıca şu şekilde;

Kurulum Hataları

Kurulum hataları, tesisatınızın bir parçası olarak çalışan kombileri doğrudan etkiler. Bu tür hatalar genellikle tesisat kaçakları, yanlış plastik boru kaynağı, hatalı uygulama neticesinde boru çapının daralması, kaliteli radyatör vanalarının kullanılmaması gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Ancak tesisat eksikliklerinin tespiti güçtür. Bu nedenle kurulum hatalarından ortaya çıkan sirkülasyon ve dolayısıyla ısınma sorunun kaynağı genellikle kombiye mal ediliyor.

Tesisat Su Basıncı

Teknik olarak, kombiye tesisatınızdan gelen suyun basıncı ortalama 1.5 bar olmalıdır. Bir su bardağı suyun bile tesisatınızdan dışarıya sızması, kombinizin yetersiz su basıncı arızası vermesine neden olabiliyor. Bu açıdan sistem su basıncı, kombinizin tesisat kaynaklı en önemli arıza nedenleri arasında sayılıyor. Tesisata suyun ilk verildiği haftalarda, sistemde kalan hava sirkülasyon esnasında kombiniz üzerinden otomatik olarak tahliye edileceğinden, ilk kullanımlarda sistem basıncının bir veya birkaç kez düşmesi normaldir. Ancak ortaya çıkan basınç kaybını engellemek için tesisata sık olarak su verilmesi radyatörlerde korozyona da neden olabiliyor. Bu nedenle tesisata su ilavesinin mümkün olduğunca az ve kontrollü yapılması gerekiyor. Aksi halde genellikle radyatör ve kombi bağlantı noktalarında veya takip edilemeyen sıva altı noktalarda, malzeme kalitesinin de düşüklüğü nedeniyle meydana gelecek korozyon kombinin de ömrünü kısaltıyor.

Kullanıcı Hataları

Kullanıcı hataları genellikle kombi kullanım kılavuzunun eksik okunduğu durumlarda gerçekleşmekte ve çoğu zaman kombinizi bir defa resetleme ile düzelmektedir. Ancak bazı durumlarda kalıcı arızalara da neden olabilir. Kullanıcı hataları şöyle sıralanıyor:
Gaz Vanasının Kapalı iken Kombinin Çalıştırılması

En sık karşılaşılan kullanıcı hatalarından birisi gaz vanasının kapatılmasıdır. Bu durumunda kombiniz gerekli düzeltme yapılmadan tekrar devreye girmez. Bu tip durumlarda kullanma kılavuzlarından gerekli açıklamaları inceleyerek veya yetkili servis çağrı merkezlerinden bilgi alarak hareket etmeniz daha doğru olur. Uzun süreli ayrılmalarda gaz vanasının kapatılması durumunda ise gaz vanasını mutlaka kombinizi çalıştırmadan önce açmanız gerekir. Aksi halde kombiniz büyük olasılıkla arıza moduna geçer.

Kombinin Yaz/Kış Modunun Doğru Kullanılmıyor Olması

Tüketiciler tarafından çok sık yapılan bir kullanım hatasıdır. Kombi yaz modunda iken tesisatınızı ısıtmaz.

Çevresel Etmenlerden Kaynaklı Arızalar

Elektrik Kesintileri ve Voltaj Dalgalanmaları: Elektrik kesintilerinde kombinin aç/kapa düğmesinin açık durumda kalması da, elektrik tekrar devreye verildiğinde oluşabilecek voltaj dalgalanması nedeniyle kombinizin arıza vermesine neden olabilir. Bunun için elektrik kesilmesi durumunda kombinizin yakınında iseniz aç/kapa düğmesini “kapalı” konuma getirmeniz ve elektriğiniz verildikten sonra tekrar açmanız iyi bir önlemdir.

Düşük voltajlarda da koruma sağlayacak regülatörler

Voltaj dalgalanmaları cihaz üzerindeki elektrikli ve elektronik parçalara zarar vererek maliyeti yüksek sorunlara neden olabilir. Bu tür voltaj dalgalanmalarının sık yaşandığı veya şüphe duyulan bölgelerde tüm elektrikli aletlerin korunması amacıyla voltaj düzenleyici regülatörlerin kullanılması gerekir. Her voltaj regülatörü sağlıklı koruma sağlamaz. Düşük voltajlarda da koruma sağlayacak regülatörler tercih edilmelidir.

Donma

Kış aylarında en önemli sorunlardan bir tanesi don korumasının aktif kalmasının sağlanabilmesidir. Açık ortamlara (balkon v.b.) monte edilen kombilerin iç ortamda montajı yapılan cihazlara göre donma riski çok yüksektir. Sistem don korumasının aktif olabilmesi için elektrik sigortasının ve gaz vanasının açık olması gerekir. Sistem, don korumasına ihtiyaç duyduğunda cihaz sistem sıcaklığını minimum dereceye getirene kadar yanma meydana getirecektir. Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır.

Yoğuşma gideri uygun çapta olmalı

Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Yoğuşma gideri uygun çapta olmalı ve izolasyonu yapılmış olmalıdır. Yoğuşma suyunun önünde herhangi bir engel bulunması halinde yoğuşma suyu cihaz içerisinde birikecek ve yanmayı engellediğinde sistem don koruması gerçekleşmeyecektir. Hem kurulum hem de kullanım sırasında don meydana gelecek sıcaklıklarda bu durumun gözlenmesi önemlidir.

Hermetik Baca Sistemine Sahip Kombilerde Tozlanma

Hermetik bacaya sahip tüm kombiler, yanma için gerekli oksijeni dış ortamdan alır. Dolayısıyla kombiniz, dış ortamdan toz vb. küçük parçacıkları da içine çekebilir. Toz, zaman içerisinde fan kanatları üzerinde tutunarak sese ve/veya sıkışmaya bağlı bozulmaya; yanma devrelerinde verim kaybına neden olabilir.

Tesisat Suyunun Kirlenmesi

Tesisat içerisinde dolaşan suyun kirlenmesine bağlı olarak kombi dönüş filtrelerinde daralma ve bu daralmaya bağlı sirkülasyon zayıflaması sonucunda son radyatörlerde ısınma sorunu oluşabilir. Eğer kombinize uzak olan radyatörlerin tamamında veya bir kısmında ısınmama sorunu görüyor iseniz, bu durum sirkülasyonun zayıflığına işaret eder. Tesisatın dönüş hattı üzerinde kombiye yakın bir noktada filtre kullanılması kombinizin korunması için önemlidir. Bakım sırasında bu fitreler yetkili servisler tarafından kontrol edilerek temizlenir.

Parça ömürlerini uzatmak için bakım

Seneler içerisinde bakımsız zorlu şartlarda ve yoğun olarak kullanılan cihazların parçalarının arıza yapması doğaldır. Parça ömürlerini uzatmak için şartların uygunluğu ve temizliği yetkili servisler tarafından yıllık olarak kontrol edilmelidir. Yetkili olmayan servisler tarafından yapılan müdahaleler ve uygun olmayan değerlere sahip parçaların kullanılması cihazınızın sağlıklı, verimli çalışmasını engellemekte ve en önemlisi kullanıcı hayatını tehlikeye atabilmektedir. Kombinizin bakımının ve arıza hallerinde gerekli tüm müdahalelerin cihazlar hakkında yeterli eğitimini almış yetkili servislere yaptırılması gerekir.

]]>
<![CDATA[Kombi bakımı yaptırmak neden gereklidir?]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/kombi-bakimi-yaptirmak-neden-gereklidir.html Kombi bakımı yaptırmak neden gereklidir?

Kombi bakımının bir maliyeti olmakla birlikte, hem cihazın kullanım ömrü, hem de enerji verimliliği açısından uzun vadede sağlayacağı faydalar düşünüldüğünde, cihazınıza düzenli bakım yaptırmak değerli bir yatırımdır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombinizin bakımı, yılda bir kez deneyimli firmalar tarafından yapıldığında, ısı eşanjöründen elektrik bağlantıları ve contalara kadar her konuda önemli kontroller yapılacaktır. Ayrıca kombinizin doğru basınçta çalışması sağlanacak, hasarlı veya aşınmış parçaları değiştirilecek ve parçalar gerektiği gibi temizlenecektir. Demir kombi bakım hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek edinmek için bizi arayabilirsiniz.,

Kombi Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Yılda bir kez kombi bakımı yapılması önerilmektedir. Düzenli bakım ile kombinizdeki bir problemi hızlı bir şekilde tespit etmek, gidermek, hatta daha büyük ve daha yüksek maliyetlere neden olabilecek arızaları ortaya çıkmadan önlemek mümkün olabilir. Bakım, cihazınızın kullanım ömrünü optimize etmede önemli bir rol oynar. Düzenli bakımları yapılmayan kombilerde, geleceğe yönelik sorunlar yaşamanız olasıdır. Ayrıca ürün garantinizi geçersiz kılabilirsiniz. Kombi bakımını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlar. 

]]>
<![CDATA[Hizmetlerimiz]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/hizmetlerimiz.html <![CDATA[Kombi Tamiri]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/kombi-tamiri.html Kombi ServisiKombi Servisi Olarak 1994 yılından bugüne kadar her marka kombinizle ilgili tamir bakım montaj işlemi sunan demir Kombi servisi olarak müşteri memnuniyetini hedef alarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Uzmanlar yılda en az bir kez yapılması gereken periyodik doğalgaz ve kombi bakımını yaptırmamış olanları uyarıyor. Kombilerin sorunsuz olarak yüksek performansta çalışması ve doğalgaz faturasının cebi yakmaması için kış gelmeden işin ehli kişilere kombi bakımının yaptırılması gerekiyor. Hem olası arızalarının önüne geçmek, hem de doğalgaz faturalarını düşürerek sağlıklı bir kış geçirmek istiyorsanız kombi bakımı yaptırmayı unutmayın.

Kombi bakımını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlıyor. Bakımı yapılmamış kombilerin beklenmedik kazalara davetiye çıkardığını hatırlatan uzmanlar, kışın daha hesaplı ve güvenli şekilde ısınmak isteyenlerin bakım işini, uzman kişilere teslim etmeleri gerektiğini de hatırlatıyor.

  • Tekirdağ Kombi Servisi
  • Kırklareli Kombi Servisi
  • Lüleburgaz Kombi Servisi
  • Çorlu Kombi Servisi
  • Çerkezköy Kombi Servisi

Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy Bölge Servisi

  • 0282 654 04 54

Lüleburgaz Bölge Servisi

  • 0288 417 59 05
 
]]>
<![CDATA[Hakkımızda]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/hakkimizda.html Firmamız 20 yılı aşkın süredir kombi teknik servis hizmeti vermektedir. Firmamızın mesleki yeterlilik belgeleri ve doğalgaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servisi personeli sertifikalarımız mevcuttur. Firmamız kombi bakım ve onarım işlemi sırasında güvenliği öncelik olarak temin etmektedir. Deneyimli ve sertifikalı personelimizle hizmet vermekteyiz. Uygun fiyat ve kalite bizim için en önemli anlayıştır. Memnuniyetinizi ve şikâyetlerinizi bizimle paylaşmanız bizim için önem arz etmektedir.

  • Sertifikalı Personel
  • Uygun fiyat politikası
  • Garantili ve orijinal yedek parça
  • 100% Müşteri memnuniyeti
]]>
<![CDATA[Servis Bölgelerimiz]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/servis-bolgelerimiz.html
  • Tekirdağ Kombi Servisi
  • Kırklareli Kombi Servisi
  • Lüleburgaz Kombi Servisi
  • Çorlu Kombi Servisi
  • Çerkezköy Kombi Servisi
  •  
    ]]>
    <![CDATA[Haberler]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/haberler.html <![CDATA[Kombi Servisi]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/kombi-servisi.html Kombi ServisiKombi Tamiri Olarak 1994 yılından bugüne kadar her marka kombinizle ilgili tamir bakım montaj işlemi sunan demir Kombi servisi olarak müşteri memnuniyetini hedef alarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

    Uzmanlar yılda en az bir kez yapılması gereken periyodik doğalgaz ve kombi bakımını yaptırmamış olanları uyarıyor. Kombilerin sorunsuz olarak yüksek performansta çalışması ve doğalgaz faturasının cebi yakmaması için kış gelmeden işin ehli kişilere kombi bakımının yaptırılması gerekiyor. Hem olası arızalarının önüne geçmek, hem de doğalgaz faturalarını düşürerek sağlıklı bir kış geçirmek istiyorsanız kombi bakımı yaptırmayı unutmayın.

    Kombi bakımını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlıyor. Bakımı yapılmamış kombilerin beklenmedik kazalara davetiye çıkardığını hatırlatan uzmanlar, kışın daha hesaplı ve güvenli şekilde ısınmak isteyenlerin bakım işini, uzman kişilere teslim etmeleri gerektiğini de hatırlatıyor.

    • Tekirdağ Kombi Tamiri
    • Kırklareli Kombi Tamiri
    • Lüleburgaz Kombi Tamiri
    • Çorlu Kombi Tamiri
    • Çerkezköy Kombi Tamiri

    Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy Bölge Servisi

    • 0282 654 04 54

    Lüleburgaz Bölge Servisi

    • 0288 417 59 05
     
     
    ]]>
    <![CDATA[İletişim]]> https://www.demirkombiservisi.com.tr/iletisim.html